Jdi na obsah Jdi na menu
 


5. 4. 2020

Marcipán na potahování

marcip_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

a) Na pravý mandlový marcipán:

  • 180 g cukru moučky 
  • 180 g loupaných mandlí 
  • 3 lžíce medu

 

b) Na nepravý marcipán:

  • 100 g sušeného polotučného mléka
  • 100 g cukru moučky
  • mandlového aroma
  • 1 lžíci medu
  • 1 bílek
  • a) Pravý mandlový marcipán

    Mandle umixujeme v NutriBulletu na jemný prášek. Promícháme je s moučkovým cukrem a přidáme 3 lžíce medu. Teď přijde ta složitější práce a to propracovávání těsta, na kterém si musíte nechat záležet, aby vzniklo tvárné těsto. Pokud chceme těsto mít různě barevné, rozdělíme ho na několik částí, které obarvíme potravinářským barvivem a řádně propracujeme. Těsto necháme ztuhnout v lednici v potravinářské folii a používáme dle libosti.

    b) Nepravý marcipán ze sušeného mléka

    Sušené mléko smícháme s moučkovým cukrem, přidáme lžíci medu, bílek a pár kapek mandlového aroma. Pokud bude těsto příliš těžké na propracovávání, přidáme maličko vody. Pak už můžeme těsto obarvit, nechat stuhnout v lednici a vytvářet chutné marcipánové kreace.