Marcipán na potahování
a) Na pravý mandlový marcipán:
- 180 g cukru moučky
- 180 g loupaných mandlí
- 3 lžíce medu
b) Na nepravý marcipán:
- 100 g sušeného polotučného mléka
- 100 g cukru moučky
- mandlového aroma
- 1 lžíci medu
- 1 bílek
-
a) Pravý mandlový marcipán
Mandle umixujeme v NutriBulletu na jemný prášek. Promícháme je s moučkovým cukrem a přidáme 3 lžíce medu. Teď přijde ta složitější práce a to propracovávání těsta, na kterém si musíte nechat záležet, aby vzniklo tvárné těsto. Pokud chceme těsto mít různě barevné, rozdělíme ho na několik částí, které obarvíme potravinářským barvivem a řádně propracujeme. Těsto necháme ztuhnout v lednici v potravinářské folii a používáme dle libosti.
b) Nepravý marcipán ze sušeného mléka
Sušené mléko smícháme s moučkovým cukrem, přidáme lžíci medu, bílek a pár kapek mandlového aroma. Pokud bude těsto příliš těžké na propracovávání, přidáme maličko vody. Pak už můžeme těsto obarvit, nechat stuhnout v lednici a vytvářet chutné marcipánové kreace.